November 6, 2024
Ingrediente:
6 ardei mici, spalati si curatati de seminte
1 ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 cana quinoa fiarta
1 conserva de ciuperci felii
½ dovlecel taiat cubulete
½ lingurita oregano uscat
sare, piper
1 lingura ulei
1 mana parmezan ras
1 ou
Pentru sos:
1 ceapa tocata marunt
½ lingurita cimbru uscat
1 frunza telina
1 conserva rosii cuburi sau pasata de rosii
1 lingura pasta de rosii
1 ceasca apa
2 linguri smantana
sare, piper
1 lingurita amidon, optional
Pentru servire: patrunjel verde tocat si smantana
Mod de preparare:
Sosul de rosii:
Intr-o tigaie cu pereti inalti, caliti ceapa cu cimbrul, pana se inmoaie. Adaugati conserva de rosii, pasta de rosii, apa, frunza de telina, sare si piper si lasati pe foc aproximativ 10 minute, amestecand mereu.
Intr-un bol amestecati smantana si amidonul.
Luati jos de pe foc, adaugati smantana, amestecati.
Umplutura:
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Intr-o tigaie, adaugati o lingura de ulei si caliti ceapa, usturoiul si dovleceii. Dupa ce s-au calit, adaugati oregano, sare, piper si ciupercile (scurse in prealabil de lichid) si mai lasati pe foc 2-3 minute.
Adaugati amestecul intr-un bol si lasati la racit aproximativ 10 minute, dupa care adaugati oul, parmezanul si quinoa fiarta. Amestecati, gustati si daca este nevoie mai adaugati sare sau piper.
Umpleti ardeii cu aceasta compozitie si deasupra mai presarati parmezan ras. Asezati ardeii intr-o tava, adaugati sosul de rosii si dati la cuptor pana ardeii se rumenesc la suprafata, aproximativ 40 de minute.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.