To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Baba Ganoush picanta

Posted on ianuarie 14, 2017 | in Aperitive | by

Baba Ganoush picanta

Baba Ganoush picanta
Ingrediente:
2 vinete mai mari
1 ardei iute
2-3 linguri tahini
1 lingura ulei de masline extravirgin + extra pentru topping
4 linguri zeama de lamaie
1 mana patrunjel verde
2 catei usturoi
sare, piper

Mod de preparare:
Coaceti vinetele si ardeiul iute, curatati-le de coaja si lasati-le la scurs.
Adaugati in blender vinetele, jumatate de ardei iute copt, tahini, 1 lingura ulei de masline, sucul de lamaie, patrunjelul verde, usturoiul, sare si piper. Mixati pana obtineti un amestec cremos. Gustati si mai asezonati dupa gust.
Adaugati amestecul intr-un bol pentru servit, ornati cu jumatatea de ardei iute copt ramasa, patrunjel verde si ulei de masline.
Daca nu va place picant eliminati din reteta ardeiul iute.
Optional puteti orna si cu seminte de pin usor prajite.

Comments are closed.

Tag Cloud