To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Baton de branza cu nuci

Posted on ianuarie 13, 2013 | in Aperitive | by

Baton de branza cu nuci

Baton de branza cu nuci

Ingrediente:

½ cana mozzarella taiata bucati
½ cana cascaval taiat bucati
1/4 cana nuci taiate
1 lingura patrunjel verde tocat
1 lingurita fulgi de chilli
1 lingura ulei de masline extravirgin
1 lingurita suc de portocale
1 lingurita sirop de artar
piper

Mod de preparare:
Pregatiti o forma in care doriti sa pregatiti batonul de branza. Eu am folosit o forma dreptunghiulara. Imbracati interiorul formei cu folie alimentara apoi ungeti folia cu putin ulei de masline. Adaugati ca prim strat jumatate din cantitatea de nuca si jumatate de lingura de patrunjel. Asezonati cu putin piper, apoi adaugati si jumatate din fulgii de chilli.

Intr-o farfurie unsa cu putin ulei adaugati amestecul de branza si dati la cuptorul cu microunde pana se topeste (aprox. 1 minut). Branza astfel topita adaugati-o imediat in forma, peste stratul de nuci/patrunjel /chilli.
Adaugati restul ingredientelor peste stratul de branza (nuci, patrunjel, chilli, piper). Adaugati apoi sucul de portocala si siropul de artar. Acoperiti cu folie si dati la frigider pentru cel putin 2 ore.
Serviti cu biscuiti sarati si felii de mar.

Alte idei de amestec:

Party: ardei iute, ceapa si rosii. Serviti cu cipsuri din porumb

Cu fructe: mere, struguri si sirop de artar
Cu legume: ardei gras cubulete, morcovi, chives si marar.
Grecesc: masline, nuci si sirop artar
Italian: rosii, busuioc, oregano, capere, ciuperci sotate si ulei de masline.
Californian: migdale, suc de lamaie, anghinare, seminte de floarea soarelui si curmale
NY: nuci caju, mere, sirop de artar, seminte mac, arugula
Miami: mango, suc de limeta, piper cayenne si coriandru cu nuci de Brazilia
Dulce: sirop de artar, gem de capsuni, ulei de masline, nuci, scortisora
Healthy: seminte de in, seminte de floarea soarelui, amestec de nuci, otet de mere, ulei de canepa, afine
Holiday: castane coapte, nuci pecan, rodie, suc de mandarine cu ulei de masline si un strat subtire de pireu de dovleac copt, sirop de artar

Comments are closed.

Tag Cloud