To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Baton de dovleac si unt de migdale (fara gluten)

Posted on octombrie 7, 2012 | in Desert | by

Baton de dovleac si unt de migdale (fara gluten)

Ingrediente
• ½ cana piure de dovleac copt
• ½ cana unt de migdale
• ⅓ cana miere
• 2 oua
• 1 lingurita scortisoara
• ½ lingurita ghimbir pudra
• ¼ lingurita nucsoara macinata
• ¼ lingurita cuisoare
• 1lingurita esenta de vanilie
• ¼ lingurita sare de mare
• ½ lingurita praf de copt
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180°C si ungeti cu unt sau ulei o tava de aproximativ 20×20 cm. Amestecati bine toate ingredientele pana rezulta un aluat asemanator cu cel de chec. Puneti amestecul in tava si dati la cuptor pentru 20-25 de minute.
Lasati sa se raceasca in tava inainte de a servi.
Se poate servi cu glazura de nuci.

Glazura de nuci
Ingrediente
• ¾ cana nuci macinate
• ¼ cana sirop de artar
• 2 linguri ulei
• ¼ cana apa
• 1 lingurita esenta de vanilie
• ¼ lingurita sare de mare
Amestecati toate ingredientele intr-un blender pana amestecul devine cremos. Glazura se poate servi imediat.
Puteti pastra glazura la frigider pana la 4 zile.

Comments are closed.

Tag Cloud