To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Budinca de orez cu dovleac

Posted on octombrie 16, 2012 | in Desert | by

Budinca de orez cu dovleac

Ingrediente:
1 cana orez
2 cani apa
3 cani lapte
1 cana piure de dovleac (copt sau fiert)
miere dupa gust
1 lingurita scortisoara
½ lingurita nucsoara
½ lingurita pudra de ghimbir
1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Puneti orezul cu apa la fiert aproximativ 20 minute sau pana cand apa se evapora si orezul este aproape fiert.
Adaugati laptele, mierea , scortisoara, nucsoara si ghimbirul si aduceti din nou la fierbere. Reduceti focul si mai lasati aproximativ 20 minute amestecand mereu. Adaugati dovleacul si esenta de vanilie, amestecati si mai lasati pe foc aproximativ 10 minute.
Serviti cald sau rece cu scortisoara deaupra.

Comments are closed.

Tag Cloud