November 24, 2024
Ingrediente:
2 cani fulgi ovaz
1 lingurita praf de copt
1 ½ lingurita scortisoara
¼ lingurita sare
¼ cana sirop de artar (sau miere)
2 cani lapte
2 oua mari batute
4 linguri unt topit
1 lingurita esenta vanilie
1 banana taiata felii
2-3 cani fructe (fructe de padure, piersici, etc.)
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180°C. Ungeti o tava termorezistenta cu unt.
2. Intr-un bol amestecati ingredientele uscate: fulgii de ovaz, praful de copt, scortisoarea si sarea
3. In alt bol amestecati siropul de artar, laptele, ouale, untul si vanilia.
4. In tava unsa puneti ca prim strat felii de banane apoi adaugati jumatate din cantitatea de fructe. Adaugati amestecul uscat de ovaz, apoi amestecul de lapte si oua si ca ultim strat restul de fructe ramase.
5. Dati la cuptor pentru 40-45 minute sau pana cand se rumeneste. Dupa ce scoateti din cuptor lasati sa tea putin (aprox. 10-15 min.) inainte de a servi.
Pofta buna!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.