To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Caponata Siciliana

Posted on ianuarie 31, 2016 | in Aperitive | by

Caponata siciliana

Caponata Siciliana

Caponata Siciliana

Ingrediente:
3 vinete
200g masline verzi taiate rondele
70g capere
100g tulpini de telina (apio) taiate felii
2 cepe albe tocate
1 conserva rosii cuburi
1 catel de usturoi
1 lingurita busuioc uscat
3-4 linguri otet din vin alb
1 lingurita miere sau zahar
Ulei
Busuioc verde/ Patrunjel verde pentru ornat

Mod de preparare:
Taiati vinetele cuburi, puneti-le intr-o strecuratoare, presarati sare si lasati-le 30 minute pentru a elimina sucul amar. Clatiti cu apa rece vinetele cuburi apoi uscati-le presandu-le cu servetele de hartie. Incingeti ulei intr-o tigaie, la foc mediu si prajiti cubuletele de vinete pana devin rumene. Va fi necesar sa frigeti vinetele in mai multe reprize. Scoateti vinetele prajite pe prosoape de hartie pentru a indeparta excesul de ulei.
Intr-o alta tigaie cu putin ulei caliti ceapa si telina tocate dupa care adaugati maslinele si caperele. Adaugati conserva de rosii, usturoiul, busuiocul, otetul, mierea si ½ cana apa si lasati la foc mic aprox. 15 minute. La sfarsit adaugati cubuletele de vinete prajite si mai lasati 1-2 minute pe foc.
Serviti rece cu busuioc proaspat tocat deasupra si migdale sau alune de padure tocate (optional).

Comments are closed.

Tag Cloud