November 23, 2024
Ingrediente:
3 cartofi mari
1 lingura ulei de masline plus ulei pentru uns cartofii
sare de mare
½ ceapa rosie taiata marunt
200 g ciuperci champignon taiate marunt
piper
¼ cana smantana
1 lingura hrean ras (sau dupa gust)
1 lingura patrunjel verde taiat marunt
Mod de preparare:
Cartofii se spala, se sterg si se inteapa din loc in loc cu furculita.
Asezati cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si stropiti-i cu ulei de masline si presarati sare de mare. Dati la cuptor pentru aproximativ 1 ora. Dupa ce s-au copt, scoateti cartofii din cuptor si lasati-i putin sa se raceasca. Nu opriti focul la cuptor.
In timp ce se coc cartofii, incingeti 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie, adaugati ceapa, ciupercile, ¾ lingurita sare si ½ lingurita piper si sotati totul aproximativ 10 minute sau pana cand ceapa si ciupercile s-au inmuiat si incep sa se rumeneasca, iar lichidul lasat de ciuperci s-a evaporat.
Taiati cartofii in jumatate, pe lungime, si scoateti miezul cu ajutorul unei lingurite, avand grija sa nu rupeti coaja si sa lasati o margine de aprox.0,5 cm.
Miezul cartofilor ii punem intr-un bol, presaram putina sare si piper, si ii sfaramam cu o furculita. Adaugati ciupercile cu ceapa, hreanul, smantana si patrunjelul verde. Amestecati. Cu acest amestec umpleti cojile de cartofi. Puneti cartofii umpluti in tava si mai dati la cuptor pentru 10-15 minute.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.