To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Cartofi copti cu spanac, ciuperci si oua ochiuri

Posted on aprilie 21, 2013 | in Aperitive | by

Cartofi copti cu spanac, ciuperci si oua ochiuri

baked sweet potatoes

Ingrediente pentru 2 portii:
2 oua
1 cartof mare
1-2 maini spanac proaspat
60 g ciuperci champignon taiate felii
½ ceapa alba taiata marunt
Ulei
Sare, piper

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul.
Spalati bine cartoful si  dati-l la cuptor aproximativ 50 minute pana este bine copt.
Dupa ce au trecut aprox. 25 minute de cand cartoful e la cuptor, incingem 2 linguri ulei intr-o tigaie si calim ceapa aproximativ 2 minute pana se inmoaie. Adaugam apoi ciupercile,sare si piper si mai calim 6-8 minute pana ce ciupercile s-au inmuiat si aproape tot lichidul s-a evaporat. Adaugam spanacul, dam focul la minim si mai lasam cateva minute.
Intre timp pregatiti ouale ochiuri.

Asamblare:
Taiati cartoful copt in jumatate pe lungime si asezati-l pe o farfurie. Asezati un ou ochi deasupra, iar peste adaugati amestecul de ciuperci si spanac.

Pofta buna!

 

 

Comments are closed.

Tag Cloud