To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Ceapa coapta cu parmezan

Posted on octombrie 28, 2012 | in Fel principal | by

Ceapa coapta cu parmezan

Ingrediente:
4 cepe albe
ulei de masline
sare, piper
1 cana smantana de gatit
¼ cana vin alb
parmezan razuit
cimbrisor proaspat pentru ornat
Mod de preparare:
Ceapa curatata si taiata felii de 5-6 mm se aseaza cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se stropeste cu ulei de masline, se asezoneaza cu sare si piper si se pune in cuptorul incins la 200°C pentru 15 minute.
In timp ce se coace ceapa, adaugati smantana si vinul intr-o oala mica si puneti pe foc pana incepe sa fiarba. Cand incepe sa fiarba opriti focul.
Dupa 15 minute, scoateti cepele din cuptor si transferati-le cu grija intr-o forma termorezistenta, avand grija ca inelele de ceapa sa ramana intacte. Cu ajutorul unei linguri puneti amestecul de smantana pe fiecare felie de ceapa, acoperiti cu folie de aluminiu si mai dati la cuptor pentru inca 20-25 minute.
Apoi luati jos folia de aluminiu, presarati parmezan ras peste feliile de ceapa si dati din nou la cuptor dar la 250°C, pana se rumenesc.
Garnisiti cu crengute de cimbrisor.

Pofta buna!

Comments are closed.

Tag Cloud