To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Chakchouka

Posted on septembrie 23, 2012 | in Aperitive, Fel principal | by

Chakchouka

Ingrediente

1 lingura ulei de masline extravirgin
1 ceapa mica tocata mare
2 catei de usturoi zdrobiti
1 ardei gras rosu fara seminte taiat felii subtiri
1 ardei gras verde fara seminte taiat felii subtiri
400 g rosii mari coapte tocate mare (in conserva)
2 linguri pasta de rosii
1/4 lingurita ardei iuti zdrobiti (optional)
1 lingurita chimion macinat
3-4 oua
sare
fire de patrunjel proaspat pentru ornat

Mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca, cu fundul gros. Se adauga ceapa, usturoiul, ardeii rosu si verde si se prajesc incet 5 minute sau pana se moaie.
Se adauga rosiile, pasta de rosii, ardeiul iute, daca se foloseste, chimionul, zaharul si sare dupa gust. Se acopera si se fierb la foc mic circa 5 minute sau pana cand amestecul este gros si bine combinat.
Cu dosul unei linguri de lemn se fac 4 gropi in amestecul de legume, apoi se sparge un ou in fiecare. Se acopera din nou tigaia si se fierb la foc mic 6–8 minute sau pana se coaguleaza ouale.
Se servesc imediat, direct din tigaie, ornand fiecare farfurie cu fire de patrunjel.

Comments are closed.

Tag Cloud