To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Chili vegetarian

Posted on august 10, 2012 | in Fel principal | by

Chili vegetarian

Ingrediente:
1 lingura ulei
½ ceapa alba tocata marunt
1 morcov mare taiat cubulete
1 ardei gras verde taiat cubulete
3 catei usturoi razuiti
2 lingurite chimen macinat
1 lingurita pudra de chili
1 ardei iute tocat marunt
1 conserva (400 g) fasole neagra
1 conserva (400 g) fasole rosie
1 conserva (400 g) fasole alba
1 conserva(400 g) rosii cubulete
1 cana cafea
1 cana apa
Sare si piper

Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa, morcovul si ardeiul gras si caliti aprox. 5 minute pana incep sa se inmoaie. Adaugati usturoiul, chimenul, pudra de chili si ardeiul iute. Amestecati.
Se adauga apoi fasolea impreuna cu rosiile, cafeaua si apa. Amestecati bine, acoperiti tigaia si lasati sa fiarba la foc mic aprox. 45 minute. Cu cat se gateste mai mult cu atat aromele vor fi mai intense.
Se serveste cu cascaval ras deasupra, ceapa verde sau patrunjel verde. Se poate servi si cu felii de avocado.

Nota: Daca nu va place foarte iute puteti sa reduceti din cantitatea de pudra de chili si ardei iute
Cafeaua ofera un gust usor de afumat.
Daca vreti sa consumati aceasta reteta la cina, puteti inlocui cafeaua cu bere.

Cateva idei de servire:
– la micul dejun alaturi de oua jumari
– se potriveste perfect cu tortillas mari sau lipii (ungeti lipia cu smantana, apoi adaugati amestecul de chili si putina salata verde tocata marunt)
– puneti amestecul de chili peste cartofi copti si presarati cu branza preferata

Comments are closed.

Tag Cloud