November 23, 2024
– 1 punga soia granule
– 1 kg de ardei mititei
– 3 linguri orez
– 2 oua
– 2 cepe medii
– bulion sau pasta rosii
– 3 morcovi
– 2 radacini patrunjel
– radacina telina
– putin ulei, sare, piper
– patrunjel verde
Spalati bine ardeii, taiati-le capacul si scobiti atent cu cutitul nervurile si samburii din interior.
Umplutura: Se amesteca soia (fiarta si strecurata) cu 1 ceapa tocata marunt, cu 1 morcov razalit, orezul, ouale, patrunjel verde, sare, piper
Se umplu ardeii avand grija sa nu indesati prea tare compozitia. Nu umpleti ardeii la refuz, moderatia e cheia in tot. Puteti pune cate un capacel din rosie la fiecare ardei.
Zarzavatul ramas (morcovii, patrunjelul, telina) se rade pe razatoarea mare si se caleste impreuna cu ceapa tocata si capacelele de ardei tocate. Apoi se adauga cam 3 litri de apa si se lasa sa fiarba. Cand fierbe apa se adauga ardeii umpluti si se lasa sa fiarba. La sfarsit se adauga bulionul, sare, piper si se mai lasa sad ea cateva clocote.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.