To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Ciorba de fasole verde

Posted on august 29, 2012 | in Supe/Ciorbe | by

Ciorba de fasole verde


Ingrediente:
500 g fasole verde
1 ceapa alba tocata marunt
3 morcovi taiati rondele
2 radacini patrunjel taiati rondele
½ radacina telina mica taiata cuburi
1 ardei gras rosu taiat cuburi
2 rosii taiate cubulete
2 linguri pasta tomate
1 legatura patrunjel verde tocat marunt
Sare si piper
2 linguri ulei
3 litri apa

Mod de preparare:
Curăţaţi păstăile de fasole. Tăiaţi sau rupeţi capete păstăilor şi eliminaţi “aţele” de pe marginea acestora dacă ele există. Tăiaţi sau rupeţi păstăile în bucăţi de aproximativ 3-4 centimetri şi clătiţi-le în apă rece.
Caliti zarzavatul, ceapa si ardeiul in cele 2 linguri de ulei, adaugati apa si fasolea. Asezonati cu sare si piper si adaugati rosiile taiate cubulete. Lasati sa fiarba la foc mediu. Cand este fiarta fasolea adaugati pasta de rosii si mai lasati sa dea cateva clocote. Opriti focul si adaugati patrunjelul verde.
Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Comments are closed.

Tag Cloud