To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Ciorba Falsa De Burta Cu Ciuperci Pleurotus

Posted on august 10, 2012 | in Supe/Ciorbe | by

Ciorba De Burta Cu Ciuperci Pleurotus


Ingrediente:
500 g ciuperci pleurotus doar palariile fara picioruse
2 bucati gogosar murat
2 morcovi
1 ceapa mare
3- 4 linguri ulei
150-200 g smantana
4 catei usturoi
2 galbenusuri
3 linguri otet
sare, piper
1 ardei iute murat
1 ardei iute verde

Mod de preparare:
Se curata ceapa si se taie marunt; se curata morcoviil si se rad pe razatoarea mica. Gogosarul murat se taie felii (mici). Se calesc legumele in ulei pentru cca. 5 minute, dupa care se adauga apa.
Se spala ciupercile si se taie fasii si se adauga peste legume. Se adauga ardeii iuti taiati marunt.Apa trebuie sa acopere ciupercile.
Se lasa la fiert cca. 25 de minute, dupa care se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se trece usturoiul prin presa si se adauga ciorbei. Se adauga otet si se inlatura ciorba de pe foc.
Galbenusurile se amesteca bine cu smantana si cu doua, trei polonice de ciorba; se adauga apoi si restul compozitiei de smantana, treptat, in ciorba, amestecand mereu.
Pofta buna!

Comments are closed.

Tag Cloud