November 22, 2024
Ingrediente
2 linguri ulei
1 kg ciuperci chapignon taiate felii mai mari
5 morcovi taiati rondele
1 ceapa alba tocata marunt
2 catei de usturoi dati pe razatoare
1 cana vin rosu
2 cani supa de legume
2 linguri pasta de tomate
1 ligurita cimbru uscat
3 linguri faina
smantana
patrunjel verde
Orez sau paste pentru garnitura
Mod de preparare
Incingeti o ligura de ulei intr-o tigaie si caliti ciupercile la foc mare pana incep sa se rumeneasca, apoi scoateti ciupercile din tigaie.
Reduceti focul la mediu si adaugati in aceeasi tigaie cealalta lingura de ulei in care caliti morcovii, ceapa si cimbrul aprox. 10 minute. Asezonati cu sare si piper. Adaugati usturoiul si mai caliti 1 minut.
Adaugati vinul, mariti flacara si lasati pe foc pana scade cantitatea de vin la jumatate. Adaugati pasta de tomate si supa de legume si amestecati. Introduceti ciupercile calite si aduceti la fierbere. Cand incepe sa fiarba reduceti focul si lasati sa fiarba acoperit aprox. 15 minute.
Amestecati faina cu smantana (aprox.4 linguri) si adaugati-le la tocanita. Lasati sa mai dea un clocot si apoi opriti focul.
Serviti cu orez sau paste si presarati patrunjel verde deasupra.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.