November 22, 2024
Ingrediente:
500-600g ciuperci Pleurotus
8-10 nuci
3 catei mari de usturoi
patrunjel verde tocat marunt
sare, piper
ulei
cascaval afumat
Mod de preparare:
Spalati rapid ciupercile sub un jet de apa, apoi stergeti-le bine cu prosoape de bucatarie. Ciupercile mari taiati-le, astfel incat toate sa aibe cam aceeasi dimensiune.
Curatati nucile si taiati-le in bucati mai mari.
Curatati cateii de usturoi si taiati-i felii.
Taiati felii subtiri cascavalul afumat.
Puneti putin ulei la incins intr-o tigaie mare. Condimentati ciupercile cu sare si piper. Datorita cantitatii mari de ciuperci le puteti frige in 2-3 ture. Cand uleiul s-a incins adaugati ciupercile si lasati-le sa se rumeneasca la foc mare, fara insa a amesteca. Dupa ce s-au rumenit pe o parte intoarceti-le pentru a se rumeni si pe cealalta parte. Apoi reduceti focul, adaugati usturoiul si nucile si amestecati pentru ca aroma sa patrunda in ciuperci.
Serviti fierbinti cu felii subtiri de cascaval afumat si patrunjel verde tocat.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.