To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Ciuperci Pleurotus cu nuci si cascaval afumat

Posted on februarie 26, 2014 | in Fel principal | by

Ciuperci Pleurotus cu nuci si cascaval afumat

Ciuperci Pleurotus cu nuci si cascaval afumat

Ciuperci Pleurotus cu nuci si cascaval afumat

Ingrediente:
500-600g ciuperci Pleurotus
8-10 nuci
3 catei mari de usturoi
patrunjel verde tocat marunt
sare, piper
ulei
cascaval afumat

Mod de preparare:
Spalati rapid ciupercile sub un jet de apa, apoi stergeti-le bine cu prosoape de bucatarie. Ciupercile mari taiati-le, astfel incat toate sa aibe cam aceeasi dimensiune.
Curatati nucile si taiati-le in bucati mai mari.
Curatati cateii de usturoi si taiati-i felii.
Taiati felii subtiri cascavalul afumat.
Puneti putin ulei la incins intr-o tigaie mare. Condimentati ciupercile cu sare si piper. Datorita cantitatii mari de ciuperci le puteti frige in 2-3 ture. Cand uleiul s-a incins adaugati ciupercile si lasati-le sa se rumeneasca la foc mare, fara insa a amesteca. Dupa ce s-au rumenit pe o parte intoarceti-le pentru a se rumeni si pe cealalta parte. Apoi reduceti focul, adaugati usturoiul si nucile si amestecati pentru ca aroma sa patrunda in ciuperci.
Serviti fierbinti cu felii subtiri de cascaval afumat si patrunjel verde tocat.

 

 

Comments are closed.

Tag Cloud