To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Ciuperci umplute cu rosii coapte si branza

Posted on august 9, 2012 | in Aperitive, Fel principal | by

Ciuperci umplute cu rosii coapte si branza

Ingrediente:
4-6 ciuperci champignon mari (doar palariile)
3 linguri ulei
1 lingura zeama de lamaie
2 lingurite ceapa tocata
1 catel usturoi dat pe razatoare
Sare, piper
100 g branza burduf (se poate folosi si branza de capra)
1 lingura patrunjel tocat
Rosii coapte (reteta mai jos)

Mod de preparare:
Primul pas este sa coaceti rosiile. In timp ce rosiile sunt la cuptor puteti incepe sa curatati ciupercile de coda si coaja. Se aseaza apoi ciupercile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Amestecati intr-un bol uleiul, zeama de lamaie, usturoiul si ceapa tocata. Cu acest amestec ungeti palariile ciupercilor atat pe interior cat si pe exterior. Condimentati cu sare si piper. Dati ciupercile la cuptor pana ce incep sa se rumeneasca pe margini si pana ce au lasat apa. Scurgeti ciupercile de apa lasata si apoi umpleti cu branza si rosiile coapte. Presarati cu patrunjel si dati la cuptor pana branza incepe sa se topeasca.

Rosii coapte
Aprox. 300 g rosii cherry taiate in jumate (se pot folosii si alt tip de rosii)
1 lingura ulei masline
2-3 catei usturoi zdrobiti
1 lingura cimbru uscat
Sare, piper
Preincalziti cuptorul. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza rosiile, se stropesc cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi si cimbru. Se dau la cuptor pentru aprox. 25 minute.

Comments are closed.

Tag Cloud