November 23, 2024
Ingrediente:
3 cartofi mari
1 ceapa verde (doar frunzele) tocata
Patrunjel verde tocat marunt
sare, piper
2 linguri ulei
2 linguri unt
Mod de preparare:
Se pun cartofii in coaja la fiert in apa cu sare pana sunt fierti aprox. 80%. Se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca cu ceapa verde, patrunjelul,sare dupa gust si mult piper.
Se incinge 1 lingura ulei si 1 lingura unt intr-o tigaie mare (aprox 30 cm diametru) si se pun cartofii in strat de aprox. 1 deget grosime. Se prajeste la foc mediu spre mic pana e rumena, apoi se rastoarna clatita pe o farfurie mare. Se incinge in tigaie restul de ulei si unt si rasturnam clatita pe cealata parte in tigaie si continuam sa o prajim pana se rumeneste.
Se serveste imediat cu iaurt rece.
Este o reteta rapida si foarte gustoasa
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.