To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Cod cu legume

Posted on noiembrie 22, 2012 | in Fel principal | by

Cod cu legume

Pentru legume:
• 1 cana fasole boabe fiarta
• 1 cana boabe de porumb fiert
• 3 cani rosii taiate cuburi (sau o conserva de rosii cuburi)
• 1 cana dovleac taiat cubulete fiert sau copt
• 2 catei usturoi tocati marunt
• 2 cepe tocate marunt
• busuioc proaspat sau uscat (dupa gust)
• 2 linguri ulei de masline
• sare si piper
Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa pana se inmoaie. Adaugati usturoiul si mai caliti aprox. 1 minut. Adaugati fasolea, porumbul, rosiile si dovleacul. Amestecati si mai lasati pe foc 1-2 minute. Nu lasati pe foc prea mult – amestecul trebuie sa fie fierbinte, dar legumele trebuie sa-si pastreze forma.
Luati jos de pe foc, asezonati cu sare si piper si adaugati busuiocul.

Pentru cod:
• 8 fileuri cod cu piele (aprox 100 g fiecare) – eu am folosit trunchi de cod
• Ulei de masline
• Sare si piper
Uscati bine fileurile de cod si asezonati-le cu sare si piper. Daca fileurile sunt groase faceti 2-3 crestaturi pe partea cu pielea, astfel se vor praji mai bine.
Incingeti ulei intr-o tigaie antiaderenta, astfel incat uleiul sa acopere fundul tavii. Asezati fileurile de peste in tigaie cu pielea in jos. Prajiti cam 2 fileuri odata. Nu miscati si nu intoarceti fileurile pana cand pielea nu devine crocanta. Intoarceti si mai lasati cateva minute si pe cealalta parte. Scoateti fileurile prajite pe prosoape de bucatarie.

Asezati o portie de legume pe farfurie, iar deasupra asezati fileul de cod prajit.
Puteti servi cu lamaie si mujdei din usturoi si patrunjel.

Comments are closed.

Tag Cloud