To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Dorada la cuptor pe pat de cartofi si ceapa

Posted on decembrie 25, 2016 | in Fel principal | by

Dorada la cuptor pe pat de cartofi si ceapa

Dorada la cuptor pe pat de cartofi si ceapa

Ingrediente:
1 dorada de aprox. 1,5 Kg
2 cartofi medii
1 ceapa alba
3 catei de usturoi
½ lamaie taiata felii
1 legatura mica de patrunjel verde
1 foaie dafin
50 g pesmet
1 ceasca vin alb sec
10 ml otet de mere
sare
piper
ulei

Mod de preparare:
Curatati, spalati si taiati rondele subtiri cartofii si ceapa.
Ungeti cu o cantitate suficienta de ulei o tava termorezistenta in care asezati rondelele de cartofi si ceapa. Stropiti cu putin ulei deasupra, condimentati cu sare si piper si dati la cuptor la 200°C aproximativ 15 minute, sau pana cand feliile de cartofi sunt aproape facute.
Curatati si spalati bine pestele. Asezonati pestele cu sare piper atat pe exterior cat si pe interior. In interiorul pestelui adaugati o foaie de dafin, cateva frunze de patrunjel si o felie de lamaie. Pe suprafata pestelui faceti 2 crestaturi in care adaugati jumatati de felie de lamaie.
Scoateti tava cu cartofii si ceapa din cuptor si asezati peste pestele, vinul si otetul de mere si dati la cuptor tot la 200°C timp de 10 minute.
Intre timp, amestecati intr-un bol usturoiul dat pe razatoare, pesmetul, frunze de patrunjel, 2 linguri ulei si putin vin alb sec.
Dupa ce au trecut cele 10 minute, scoateti tava din cuptor si adaugati amestecul de pesmet peste peste. Dati din nou la cuptor pana ce pestele este facut, aproximativ 20 de minute. Veti stii ca e bine facut cand ochii si carnea pestelui devin de o nunanta alba si pesmetul se rumeneste.

Comments are closed.

Tag Cloud