November 21, 2024
Ingrediente:
1 dovleac
2 fire de ceapa verde, curatate si tocate marunt
1/2 cutie branza Fagaras
125g feta sfaramata
sare, piper
boia de ardei afumata
putin ulei de floarea-soarelui
putin pesmet
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200°C.
Taie dovleacul in doua, pe lung. Curata-l de seminte. Asezoneaza-l cu sare, piper si unge-l cu putin ulei, pe toate partile.
Pune dovleacul la copt, intr-o tava, 30 – 40 de minute, pana cand o lingurita intra usor in miez. Scoate cu grija din cuptor si lasa sa se racoreasca. Scobeste cu grija miezul dovleacului, fara sa rupi ori sa gauresti coaja.
Amesteca miezul de dovleac cu ceapa verde, branza Fagaras si branza feta. Potriveste de sare si piper, adauga si 1/2 lingurita boia afumata. Umple cojile de dovleac cu compozitia astfel obtinuta, presara deasupra ceva pesmet si putina boia, pentru culoare, si da din nou la cuptor 10 – 15 minute, sa se rumeasca frumos.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.