To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Drob de ciuperci si nuci

Posted on august 29, 2012 | in Aperitive, Fel principal | by

Drob de ciuperci si nuci

 

Ingrediente:
200 g ciuperci (taiate felii)
200 g nuci sau alune de padure (taiate marunt)
200 g praz (taiat felii)
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita rozmarin uscat
2 catei usturoi
Sare, piper
Ulei de masline

4 oua
½ cana lapte
½ cana orez fiert
½ lingurita nucsoara
Sare si piper

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200°C.
Adaugati uleiul de masline intr-o tigaie si caliti usturoiul, ciupercile, prazul si nucile. Adaugati cimbrul, rozmarinul, sare si piper. Mai lasati la foc aprox. 10 minute, apoi luati tigaia de pe foc.
Amestecati ouale batute cu laptele, orezul, nucsoara, sare si piper si adaugati-le la amestecul de legume. Omogenizati totul si adaugati amestecul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptor pentru aprox. 40 minute.

 

Sos de ciuperci cu sherry pentru drob

Ingrediente:
3 ciuperci champignon tocate marunt
1 ceapa tocata marunt
1 catel usturoi dat pe razatoare
1 lingura unt
2 linguri faina sau amidon
230 ml supa de legume
120 ml sherry sec

Mod de preparare:
Caliti ceapa cu usturoiul in putin ulei de masline, pana se inmoaie. Adaugati ciupercile si mai caliti aprox. 3-5 minute. Luati jos de pe foc.
Intr-o tigaie topiti untul adaugati faina sau amidonul si apoi adaugati treptat supa de legume amestecand frecvent pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati sherry-ul, reduceti focul si fierbeti aprox. 10-15 minute.

Comments are closed.

Tag Cloud