To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Drob de linte

Posted on septembrie 10, 2012 | in Aperitive, Fel principal | by

Drob de linte

Ingrediente:
2 conserve linte (scurse de lichid si clatita lintea in mai multe ape)
3 linguri seminte in macinate
1/2 cana apa calda
1 lingurita ulei de masline
3 catei usturoi zdrobiti
2 cepe mari tocate marunt
½ legatura frunze telina tocate marunt
1 morcov dat pe razatoare
½ mar curatat si dat pe razatoare
1/4 cana stafide
3/4 cana nuci usor prajite si taiate marunt
2 oua
1 lingurita sare
piper
1 lingurita cimbru uscat
1/2 cana ovaz macinat
1 lingura seminte in macinate
3/4 cana pesmet
Glazura:
2 linguri ketchup
1 lingura otet balsamic
1 lingura sirop de artar (sau miere)
1 lingura unt topit

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 °C si tapetati o tava de chec cu hartie de copt.
Seminte in: Amestecati cele 3 linguri de sminte de in macinate cu 1/2 cana apa calda. Lasati deoparte pentru 5-10 minute.
Amestecul de legume: Intr-o tigaie caliti ceapa si usturoiul aprox 5 minute la foc mediu, avand grija sa nu se arda. Apoi adaugati morcovul ras, marul ras, stafidele si nucile si mai caliti aprox. 2 minute. Luati jos de pe foc .
Cu ajutorul unui blender transformati 75% din linte in pasta pe care apoi o transferati intr-un bol. Peste pasta de linte adaugati restul de 25% linte intreaga, pesmetul, semintele de in hidratate, amestecul de legume, ovazul, ouale, frunzele de telina tocate si semintele de in macinate (1 lingura). Asezonati cu sare, piper si cimbru.
Adaugati amestecul in forma tapetata cu hartie de copt.

Glazura – mod de preparare:
Intr-un bol amestecati toate ingredientele.
Adaugati glazura peste drob si dati la cuptor aprox. 45 minute la 175 °C.

Comments are closed.

Tag Cloud