November 22, 2024
Ingrediente:
600g dovleac, curatat de coaja si taiat in cuburi de aprox. 2 cm
2 linguri ulei
1 ceapa, tocata marunt
3 catei de usturoi, taiati felii
300g gogosari murati, taiati cubulete
5-6 frunze busuioc taiate marunt
1 legatura patrunjel verde, tocata marunt
1 lingurita cimbru uscat
½ lingurita nucsoara
1 lingura mustar Dijon, cu boabe de mustar intregi
70g masline verzi umplute cu ardei, taiate felii
200g cartofi fierti, taiati cubulete
125g pesmet
80g fulgi migdale
100ml vin alb sec
150g mozzarela, taiata cubulete
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220°C.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezati cubuletele de dovleac, stropiti-le cu o lingura de ulei si dati la cuptor pana se rumenesc.
Intre timp, in uleiul ramas caliti ceapa si usturoiul. Dupa ce s-au calit, luati de pe foc, adaugati-le intr-un bol mare in care le combinati cu dovleacul copt, gogosarii, busuiocul, patrunjelul, cimbrul, nucsoara mustarul, maslinele, cartofii, pesmetul, vinul si 50 g migdale. Amestecati bine.
Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, presarati ca prim strat fulgii de migdale ramasi, apoi adaugati jumatate din compozitie si nivelati suprafata. Faceti in mijloc, un sant, de-a lungul formei in care adaugati cubuletele de mozzarela. Adaugati deasupra restul de compozitie si presati usor.
Introduceti in cuptor la 200°C aprox. 50-60 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa stea 10-15 minute inainte de a rasturna pe un platou si a taia felii.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.