To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Falafel (Chiftelute De Naut)

Posted on august 9, 2012 | in Aperitive, Fel principal | by

Falafel (Chiftelute De Naut)

Ingrediente:
300 g naut din conserva
1 legatura patrunjel verde
1 ceapa tocata marunt
1 ou (sau ulei de masline)
putin bicarbonate
chilli dupa gust
3 catei de usturoi dati pe razatoare
nucsoara
boia de ardei
sare, piper
seminte susan (optional)
pesmet
ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Am scurs nautul din conserva si l-am clatit foarte bine cu apa rece. Apoi l-am facut piure si l-am amestecat cu restul ingredientelor. (Se pot adauga si alte ingrediente,  cum ar fi: chimen, tahini, coriandru verde in loc de patrunjel, etc. – totul depinde de gust). Am amestecat bine compozitia.
Am format chiftelute pe care le-am prajit in ulei incins. Se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Eu le-am servit cu piure de cartofi si salata.

Comments are closed.

Tag Cloud