To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Fasole verde cu lamaie, seminte pin si parmezan

Posted on noiembrie 4, 2012 | in Fel principal | by

Fasole verde cu lamaie, seminte pin si parmezan

Ingrediente:
500 g fasole verde proaspata (eu am folosit congelata)
1 capatana mica de usturoi
¼ cana ulei de masline extravirgin
1 1/2 linguri coaja rasa de lamaie (coaja de la 1-2 lamai)
1 1/2 linguri suc de lamaie
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1/3 cana seminte pin
1/4 cana parmesan ras
1 lingura patrunjel verde tocat

Mod de preparare:
1. Preincalziti cuptorul la 220°C.
2. Puneti fasolea curatata intr-un bol. Curatati usturoiul si taiati felii cateii de usturoi. Adaugati usturoiul taiat in bol peste fasole, impreuna cu uleiul de masline,1 lingura coaja rasa de lamaie, sare si piper.
3. Puneti fasolea intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins. Dupa 10 minute scoateti tava din cuptor si amestecati. Puneti din nou in cuptor pentru inca 10-15 minute sau pana cand se rumenesc.
4. Intre timp prajiti semintele de pin. Intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu prajiti semintele de pin amestecand mereu pana cand prind o usoara tenta maronie.
5. Transferati fasolea coapta din tava pe un platou de servit sau intr-un bol; adaugati sucul de lamaie si amestecati usor, asezonand daca mai este nevoie cu sare si piper. Presarati semintele de pin prajite, ½ lingura coaja de lamaie ramasa, parmezanul si patrunjelul verde.

Comments are closed.

Tag Cloud