November 22, 2024
Ingrediente:
3 fileuri peste congelat
2 catei de usturoi taiati in jumatate si apoi in felii pe lungime
200 g rosii cherry taiate in sferturi
O legatura mica de patrunjel verde tocata marunt
½ lingurita oregano uscat
putin vin alb sec
sare, piper
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Lasati pestele la decongelat in frigider. Dupa ce s-a decongelat „uscati” fileurile cu ajutorul unor servetele de hartie. Daca fileurile sunt mari taiati-le in jumatate.
Intr-o tigaie antiaderenta (suficient de mare incat sa incapa fileurile)adaugati uleiul, rosiile si feliile de usturoi si lasati la calit pana rosiile incep sa se inmoiaie. Adaugati putin vin alb si mai lasati aprox.1 minut, dupa care adugati bucatile de peste. Asezonati cu sare, piper, oregano si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Daca este nevoie adaugati si putina apa, astfel incat fileurile sa fie cuprinse pana la jumatate de sos. Acoperiti partial tigaia si lasati pestele sa se patrunda aprox. 10 minute. Depinde de grosimea file-ului.
Serviti imediat cu patrunjel verde tocat deasupra.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.