To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Flan de dovleac

Posted on octombrie 21, 2012 | in Desert | by

Flan de dovleac

 

Ingrediente:
1 cana piure de dovleac
miere dupa gust
200 g smantana pentru frisca
150 g crema de branza
2 oua
1 lingurita esenta de vanilie
scortisoara pentru ornat

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200°C.
Adaugati dovleacul si mierea in robotul de bucatarie cu lama in forma de „S”. Mixati, apoi cu motorul pornit, adaugati frisca, crema de branza, ouale si esenta de vanilie. Amestecul bine omogenizat se adauga in forme termorezistente si se dau la cuptor la bain-marie aproximativ 1 ora. Puteti testa daca sunt facute cu ajutorul unei scobitori.
Se lasa sa se raceasca si apoi se dau la frigider pentru aproximativ 4 ore.
Se pot servii direct din forme cu scortisoara si sirop de artar.
Pofta buna!

Comments are closed.

Tag Cloud