To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Friptura din pulpa de miel

Posted on aprilie 27, 2014 | in Fel principal | by

Friptura din pulpa de miel

Friptura din pulpa de miel

Friptura din pulpa de miel

Ingrediente:

1 pulpa de miel (pulpa din spate) curatata de pielite si grasime
sare
piper
2 linguri ulei
2 linguri rozmarin uscat
6 catei de usturoi
1 cana vin alb
1 ceasca apa

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200°C.
Se spala carnea si se sterge cu un servet de bucatarie. Se curata usturoiul si se taie felii. Cu ajutorul unui cutit ascutit se fac incizii in carne in care se adauga felii de usturoi. Se unge carnea cu ulei, se presara rozmarin sare si piper dupa gust si se asaza in tava unsa cu ulei. Se adauga apa si jumatate din cantitatea de vin. Se da la cuptor. Dupa aproximativ o jumatate de ora, se intoarce carnea, pentru a se patrunde uniform, se adauga restul de vin si se da iar la cuptor pentru aprox. 45 de minute.
Cand este gata, se scoate din cuptor si se acopera cu folie de aluminiu si se mai lasa 10-15 minute acoperita inainte de a o servi.
Serviti cu salata de cartofi.

Friptura din pulpa de miel

Friptura din pulpa de miel

Comments are closed.

Tag Cloud