November 22, 2024
Ingrediente:
120 de grame de unt la temperatura camerei
80 de grame de zahar
1 ou mare, separat galbensul de albus
1 plic de zahar vanilat
140 – 150 de grame de faina
1 praf de sare
1/2 varf de cutit de praf de copt
100 de grame de nuci usor prajite si tocate
1/2 borcan dulceata de visine
Mod de preparare:
Se mixeaza untul cu zaharul si vanilia pana la obtinerea unei creme spumoase apoi se adauga galbenusul si se mixeaza din nou, pana la incorporarea galbenusului, apoi se adauga faina, sarea si praful de copt. Se amesteca pana rezulta un aluat.
Se preincalzeste cuptorul la 180°C.
Albusul se bate cu furculita pana se spumeaza putin; se formeaza bile din aluat cu diametrul de 2 – 2,5 cm, care se tavalesc prin albus, apoi prin nuci si se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Cu degetul, se face o adancitura in fiecare bucatica de aluat in care se pune cate o visina din dulceata.
Fursecurile se coc aproximativ 15 minute, pana se rumenesc frumos.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.