November 23, 2024
Ingrediente:
250 ml iaurt grecesc (10% grasime)
250 ml lapte
250 ml frisca lichida
3 galbenusuri
150 g zahar (eu am folosit miere, dupa gust)
esenta vanilie –optional
1 lingurita amidon – optional
Mod de preparare:
Se pune laptele intr-o oala pe foc si se aduce la punctul de fierbere, dar nu trebuie sa fiarba. Se pune esenta de vanilie. Se ia de pe foc.
Galbenusurile se bat cu zaharul (mierea) si cu o lingurita amidon.
Adaugam laptele peste galbenusuri si amestecam. Puneti tot amestecul inapoi pe foc pana se face o pojghita. Nu lasati sa fiarba. Luati de pe foc. Se lasa la racit, apoi se adauga frisca lichida. Se adauga in masina de inghetata.
Daca nu aveti masina de inghetata se pune intr-un vas si se da la congelator aprox. 3 ore.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.