To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Lapte de migdale

Posted on noiembrie 20, 2012 | in Bauturi | by

Lapte de migdale


Ingrediente:
1 cana de migdale crude decojite ( inmuiate in apa peste noapte)
4 cani apa plata
1 lingurita esenta vanilie
1-2 lingurite sirop de artar sau 3-4 curmale hidratate
Scortisoara – optional

Mod de preparare:
Scurgeti migdalele de apa in care au stat la inmuiat si adaugati-le in blender impreuna cu cele 4 cani de apa, esenta de vanilie si siropul de artar sau curmalele. Mixati cateva minute pana amestecul devine cremos. Trece apoi amestecul printr-un tifon sau o sita. Pulpa ramasa o puteti pastra la frigider pentru alte preparate.
Daca este tinut la frigider, laptele isi va mentine prospetimea timp de 3- 5 zile. Tot ce trebuie sa faceti este sa il agitati bine inainte de a-l consuma.Se serveste rece.
Se poate servi cu scortisoara deasupra.

Comments are closed.

Tag Cloud