To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Legume la tigaie cu sos de verdeturi

Posted on iulie 20, 2013 | in Fel principal | by

Legume la tigaie cu sos de verdeturi

Legume la tigaie cu sos de verdeturi

Ingrediente:

600g cartofi mici
2-3 morcovi mari
1/4 capatana de varza
4 cepe verzi
1 legatura mix de verdeturi (patrunjel verde, oregano, chives, …)
200 g smantana
250 g iaurt gras
sare, piper
2-3 linguri ulei

Mod de preparare:

Spalati bine cartofii si puneti-i apoi la fiert. Dupa ce s-au fiert, curatati cartofii si lasati-i sa se raceasca.
Curatati morcovii si taiati-i betigase.
Spalati varza, lasati-o la scurs, indepartati cotorul si apoi taiati-o felii.
Spalati bine ceapa verde si taiati-o bucati.
Spalati verdeturile, taiati-le marunt, apoi amestecati-le intr-un bol impreuna cu smantana, iaurtul, sare si piper. Puteti folosii ce verdeturi va plac.

Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati cartofii intregi (daca aveti cartofi mai mari taiat-i jumatati sau sferturi) si lasati-i pana se rumenesc usor.
Dupa aproximativ 3 minute dupa ce ati pus cartofii in tigaie adaugati varza, morcovii si ceapa verde si lasati sa se rumeneasca. Asezonati cu sare si piper.
Serviti cu sosul de verdeturi.

 

 

Comments are closed.

Tag Cloud