November 23, 2024
Ingrediente:
600g cartofi mici
2-3 morcovi mari
1/4 capatana de varza
4 cepe verzi
1 legatura mix de verdeturi (patrunjel verde, oregano, chives, …)
200 g smantana
250 g iaurt gras
sare, piper
2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Spalati bine cartofii si puneti-i apoi la fiert. Dupa ce s-au fiert, curatati cartofii si lasati-i sa se raceasca.
Curatati morcovii si taiati-i betigase.
Spalati varza, lasati-o la scurs, indepartati cotorul si apoi taiati-o felii.
Spalati bine ceapa verde si taiati-o bucati.
Spalati verdeturile, taiati-le marunt, apoi amestecati-le intr-un bol impreuna cu smantana, iaurtul, sare si piper. Puteti folosii ce verdeturi va plac.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati cartofii intregi (daca aveti cartofi mai mari taiat-i jumatati sau sferturi) si lasati-i pana se rumenesc usor.
Dupa aproximativ 3 minute dupa ce ati pus cartofii in tigaie adaugati varza, morcovii si ceapa verde si lasati sa se rumeneasca. Asezonati cu sare si piper.
Serviti cu sosul de verdeturi.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.