To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Mamaliguta cremoasa cu ciuperci

Posted on februarie 3, 2017 | in Fel principal | by

Mamaliguta cremoasa cu ciuperci

Mamaliguta cremoasa cu ciuperci

Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
40 g unt
½ ceapa alba tocata marunt
500 g ciuperci taiate felii
1 lingurita cimbru
2 catei usturoi tocati marunt
putin vin rosu
½ cana smantana de gatit
½ legatura patrunjel verde
aprox. 200 g faina de malai grisata
500 ml lapte
½ cana parmezan ras
sare, piper

Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare impreuna cu 20 g unt. Adaugati ceapa si ciupercile, asezonati cu sare si piper si caliti la foc mediu aprox. 10 minute. Adaugati cimbrul, usturoiul, putin vin rosu, smantana si jumate din cantitatea de patrunjel verde si mai lasati la calit aprox. 10 minute.
Intre timp, pregatiti mamaliguta, punand la fiert 500 ml lapte cu 500 ml apa. Cand fierbe adaugati treptat faina de malai amestecand incontinuu pana ajungeti la consistenta dorita. Opriti focul si adaugati parmezanul si cantitatea de 20 g unt ramasa. Asezonati cu sare si piper.
Serviti mamaliguta cu ciuperci si patrunjel verde presarat deasupra.

Comments are closed.

Tag Cloud