November 24, 2024
Ingrediente:
Tava tort rotunda cu diam. de 13-15 cm.
Blat:
2 banane de marime medie – pasate cu furculita
2 oua
½ cana sirop de artar
1 cana faina de migdale
¼ cana seminte de in macinate
½ cana cacao
2 lingurite esenta vanilie
1 lingurita praf de copt
1 cana zucchini dat pe razatoarea mica si scurs foarte bine de lichid
Crema:
1 1/3 cana caju (inmuiat in apa peste noapte)
½ cana smantana de cocos*
2 linguri sirop de artar
1 lingurita esenta de vanilie
1/3 cana zmeura congelata
½ lingura cacao
Ornat:
Fructe de padure
Mod de preparare:
Blat:
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Adaugati toate ingredientele pentru blat intr-un bol si amestecati. Impartiti aluatul in 3 forme de tort, aprox. 2 cm inaltime. Coaceti aprox. 20-30 minute. Pentru a verifica daca s-a copt incercati blatul cu o scobitoare – introduceti scobitoarea in mijlocul blatului si daca iese curata, puteti scoate din cuptor.
Lasati la racit.
Crema:
Scurgeti caju de apa in care a stat la inmuiat, adaugati-l in robot si mixati cateva minute pana obtineti o pasta. Adaugati smantana de cocos, siropul de artar, esenta de vanilie si mixati din nou cateva minute, pana cand amestecul devine cremos.
Scoateti 1/3 din amestec intr-un bol si amestecati-l cu ½ lingura cacao. (Crema de cacao)
In amestecul ramas in robot, adaugati zmeura congelata si mixati. (Crema de zmeura)
Asamblare:
Asezati primul blat peste care adaugati jumatate din crema de zmeura si o mana de fructe de padure. Asezati al doilea blat peste care adaugati restul de crema de zmeura si o mana de fructe de padure.
Asezati ultimul blat, adaugati crema de cacao si fructe de padure.
Serviti!
*lapte cocos (cel putin 75% grasime) – dati la frigider laptele de cocos, peste noapte, pentru a se solidifica. Dupa ce ati scos laptele de cocos din frigider scurgeti lichidul ramas. Folositi partea solida.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.