To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Naut in sos curry

Posted on ianuarie 23, 2013 | in Fel principal | by

Naut in sos curry

Naut in sos curry

Ingrediente:

pentru naut:
1 1/4 cana naut uscat
1 lingurita sare
1f runza dafin
2 cm baton scortisoara
4 seminte cardamon

pentru sosul curry:
1/4 cana faina de naut
1 cana iaurt gras
2 cani smantana sau lapte
2 lingurite turmeric
½ lingurita coriandru macinat
1 – 2 lingurite sare
2 – 3 linguri coriandru sau patrunjel verde tocat
optional: 1 lingurita chilli

Mod de preparare:
Lasati la inmuiat nautul in apa peste noapte. Scurgeti si clatiti nautul in mai multe ape, apoi puneti-l la fiert impreuna cu frunza de dafin, scortisoara si semintele de cardamon. Dupa ce s-a fiert, strecurati lichidul si indepartati scortisoara, frunza de dafin si semintele de cardamon.
Pastrati ½ cana din lichidul in care a fiert nautul.

Intr-un bol amestecati bine faina de naut cu iaurtul, smantana, turmericul, coriandrul macinat, sare, 1 lingura patrunjel verde sau coriandru si cu ½ cana din lichidul in care a fiert nautul. Adaugati si chilli daca folositi.

Puneti amestecul la fiert intr-o oala la foc mediu, amestecand constant. Cand incepe sa fiarba reduceti focul la minim si mai lasati sa fiarba pana se ingroasa. Adaugati nautul si mai lasati pe foc aproximativ 5 minute.
Adaugati restul de patrunjel/ coriandru.

Comments are closed.

Tag Cloud