November 10, 2024
Ingrediente:
250 g orez nefiert
1 ceapă albă tăiată mărunt
3 căţei usturoi daţi pe răzătoare
Ghimbir – 1-2 cm dat pe răzătoare
1 cană varză tăiată fâşii
½ cană morcov tăiat beţişoare (1 morcov de mărime medie)
½ cană dovlecel tăiat beţişoare (1/2 dovlecel)
½ cană ciuperci tăiate felii (1 ciupercă mare)
½ cană ceapă verde
Omletă (din 2 ouă) tăiată fâşii
Muguri soia –opţional
Tofu afumat – opţional
4 linguri sos soia
2 linguri ulei măsline
Piper
Chilli
Mod de preparare:
Orezul se fierbe în apă cu sare. Se strecoară şi se păstrează la cald până ce sunt gata legumele.
Într-o tigaie se încing 2 linguri ulei de măsline la foc mediu. Adăugaţi ceapa şi amestecaţi aprox. 1 minut pana ce se înmoaie puţin. Apoi adăugaţi usturoiul şi ghimbirul şi mai căliţi aprox. 1 minut. Adăugaţi legumele (morcovul, varza, dovlecelul, ciupercile, mugurii de soia şi jumătate din cantitatea de ceapă verde), piperul şi chilli. Amestecaţi. Adăugaţi şi puţină apă (1/2 cană) şi mai lăsaţi pe foc aproximativ 5 minute, până ce legumele sunt făcute al dente. Adăugaţi sosul de soia, omleta şi tofu – dacă folosiţi. Amestecaţi şi mai lăsaţi pe foc aproximativ 1 minut. Luaţi jos de pe foc şi serviţi.
Servire:
Aşezaţi o porţie de orez pe o farfurie, puneţi deasupra din amestecul de legume şi sos şi presăraţi deasupra restul de ceapă verde.
Poftă bună!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.