November 22, 2024
150-200 g peste/ portie (eu am folosit file de macrou cu piele)
cartofi fierti (de preferinta cat mai mici)
porumb boabe din conserva sau proaspat
ceapa rosie
rosii
marar
sare de mare
piper
unt
vin alb
Aceasta reteta se poate pregati afara pe gratar sau la cuptor (la 200°C aproximativ 20 de minute).
Se aseaza fiecare bucata de peste pe un patrat de folie de aluminiu (folia trebuie sa fie suficient de mare cat sa acopere bucata de peste). Pe folie, sub peste, se aseaza o bucatica de unt. Pestele se asezoneaza cu sare, piper, se adauga rondele de ceapa si de rosii, marar proaspat, cativa cartofi fierti, o lingura boabe de porumb si putin vin. Se inchid pachetelele si se pun pe gratar (sau se introduc la cuptor).
Fiecare pachetel se poate pregatii altfel, nu este necesar folosirea tuturor ingredientelor, totul depinde de gust.
Puteti servi pestele cu un sos rece facut rapid dintr-o cutie de crème fraiche, sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie si chives tocat marunt
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.