To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Paella vegetariana

Posted on septembrie 8, 2013 | in Fel principal | by

Paella vegetariana

Paella vegetariana

Ingrediente:

200 g orez
10 g boia de ardei dulce
ulei de masline extravirgin
1 plic sofran
50 g pasta de rosii
100 g anghinare in ulei
70 g mazare congelata
1 lingura patrunjel verde tocat
1 catel de usturoi
1 ceapa mica alba
70 g conopida
1 ardei gras rosu
1 morcov
70 g fasole verde congelata
70 g fasole alba boabe (din conserva)
4 ciuperci champignon
sare
750 ml supa de legume

Mod de preparare:

Primul pas este taierea legumelor.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Conopida se spala bine si se desface in buchetele mici.
Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie in cuburi mari.
Morcovul se curata si se taie in cuburi mari.
Ciupercile se taie felii mai groase, fara a se indeparta piciorusul.
Anghinarea se scurge bine de ulei si se taie in 4.
Spalati orezul in cateva ape.

Intr-o tigaie mare (eu am folosit wok) se adauga 3 linguri ulei de masline si se caleste ceapa, usturoiul, ardeiul si morcovii. Dupa cateva minute se adauga un varf de cutit de sare si putina supa de legume. Lasati sa se gateasca aproximativ 10 minute. Daca este nevoie mai adaugati supa de legume. Adaugati apoi conopida, ciupercile, fasolea verde si mazarea si lasati sa se gateasca inca aprox. 10 minute. Mai adaugati supa daca este nevoie. Se adauga anghinarea, fasolea boabe, pasta de rosii, boia de ardei, sofranul (care a stat in prealabil cateva minute in 1-2 linguri supa), pasta de rosii, orezul si restul de supa. Amestecati pentru a incorpora toate ingredientele.
Lasati pe foc mediu aproximativ 10 minute fara insa a mai amesteca, apoi opriti focul, acoperiti tigaia cu folie de aluminiu si mai lasati aprox. 10-15 minute pana ce tot lichidul va fi absorbit de orez. Presarati patrunjelul verde tocat marunt si serviti.

Comments are closed.

Tag Cloud