November 22, 2024
Ingrediente:
pentru clatite:
2 oua
145 g ricotta
1 lingura ulei
100 g faina de orez
2 lingurite zahar (optional)
2 lingurite praf de copt
½ lingurita sare
125 ml lapte
coaja de la ½ lamaie
Sos de fructe de padure:
1 ½ cana fructe de padure proaspete sau congelate
3 linguri apa
3 linguri sirop de agave
sucul de la ½ lamaie
Mod de preparare:
Clatite:
Intr-un bol amestecti ingredientele uscate: faina de orez, zaharul (daca folositi), praful de copt si sarea. Adaugati apoi ouǎle batute, uleiul, coaja de lamaie şi laptele, amestecând pânǎ se formeazǎ un aluat. Ȋn acest moment, se adaugǎ şi ricotta şi se amestecǎ pânǎ la omogenizare.
Clătitele se prăjesc într-o tigaie (din teflon) încinsă la foc mediu, unsă cu puţin ulei; echivalentul unui polonic de cocă pentru o clătită. Când se formeazǎ bule deasupra clǎtita trebuie întoarsǎ pe partea cealaltǎ.
Sosul:
Intr-o craticioara se adauga fructele de padure, apa, siropul de agave si sucul de lamaie. Se pune la fiert la foc mediu pana se face un sos destul de gros.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.