November 22, 2024
Ingrediente:
2 vinete
4 catei de usturoi
ulei de masline (aprox. ½ cana)
1 conserva rosii cuburi sau 400 g rosii oparite, curatate de coaja si taiate cubulete
½ lingurita fulgi chilli
sare, piper
8 frunze busuioc proaspat tocat marunt (eu am folosit 1 lingurita busuioc uscat)
½ -1 cana branza sarata faramitata
4oo g paste penne
Mod de preparare:
Taiati vinetele in rondele de aproximativ 1 cm grosime. Puneti rondelele intr-o strecuratoare si presarati sare peste ele. Lasati-le aproximativ 1 ora.
Clatiti cu apa rece feliile de vinete apoi uscati-le presandu-le cu servetele de hartie. Taiati feliile in cuburi.
Incingeti ulei intr-o tigaie, la foc mediu, adaugati 1 catel de usturoi si lasati-l putin pentru a-si elibera aroma, apoi scoateti catelul de usturoi din tigaie si incepeti sa prajiti cubuletele de vinete pana devin rumene. Va fi necesar sa frigeti vinetele in mai multe reprize. Scoateti vinetele prajite pe prosoape de hartie pentru a indeparta excesul de ulei.
Intre timp puneti la fiert apa pentru paste. Cand incepe sa fiarba adaugati putina sare si pastele. Fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj.
Dupa ce ati prajit vinetele, in tigaie trebuie sa fi ramas putin ulei, daca nu, mai adaugati putin ulei si caliti restul de 3 catei de usturoi, tocati marunt, impreuna cu fulgii de chilli. Adaugati rosiile cuburi, sare si piper. Reduceti focul si mai lasati aproximativ 15 minute. Inainte cu 5 minute ca sosul sa fie gata adaugati cuburile de vinete prajite si busuiocul.
Strecurati pastele si adaugati-le in tigaie. Amestecati astfel ca toate pastele sa fie acoperite cu sos.
Serviti pastele cu branza sarata deasupra.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.