November 23, 2024
1 pastrav proaspat, curatat de solzi, eviscerat, spalat
sare, piper
zeama de la o lamaie
Unt topit – pentru uns pestele
Ingrediente pentru marinata:
ulei
rozmarin
cimbru
salvie
patrunjel verde
marar
tarhon
oregano
menta
busuioc
putin chili,
½ lingurita boia de ardei
1 ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi zdrobiti
Eu am folosit cantitati egale din plantele aromatice.
Mod de preparare:
Asezati pestele curatat intr-un vas incapator. Asezonati-l cu sare si piper si stropiti-l cu zeama de lamaie, atat la interior cat si la exterior. Lasati-l sa stea 5-10 minute, timp in care preparati marinata.
Marinata se prepara foarte usor amestecand toate ingredienetele, care in prealabil au fost tocate marunt.
Cu aceasta marinata ungeti pestele pe ambele parti, cat si in interior, astfel incat pestele sa fie bine acoperit. Dati la frigider pentru 12 ore.
Dupa ce scoateti pestele din frigider lasati-l aproximativ o ora pentru a ajunge la temperatura camerei.
Inainte de a pune pestele pe gratar, nu uitati sa-l uscati cu un prosop de hartie.
Dupa ce ati pus pestele pe gratar ungeti-l mereu cu unt, astfel pielea va devenii crocanta.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.