To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Pastrav la cuptor

Posted on octombrie 30, 2016 | in Fel principal | by

Pastrav la cuptor

Pastrav la cuptor

Pastrav la cuptor

Pastrav la cuptor

Pastrav la cuptor

Pastrav la cuptor

Pastrav la cuptor

 
Ingrediente pentru 1 persoana:

1 pastrav
3-4 catei de usturoi taiati felii
sare, piper
o jumatate de rosie taiata felii
½ lamaie taiata felii
2-3 fire de patrunjel verde
ardei iute tocat (optional)

Mod de preparare:
Curatati bine pestele de solzi, scoateti-i maruntaiele si spalati-l sub jet de apa. Se cresteaza pestele pe ambele parti (in 3 locuri) tinand cutitul pe diagonala. Umpleti fiecare crestatura cu felii de usturoi. Asezonati pestele pe fiecare parte, inclusiv in interior, cu sare si piper. Pe o folie de aluminiu (suficient de mare pentru a putea cuprinde pestele) asezati felii de lamaie, felii de rosii, frunze de patrunjel verde si ardei iute. Asezati pestele si puneti aceleasi ingrediente si deasupra. Impachetati apoi totul in folie. Dati la cuptor la 200°C timp de aproximativ 45 minute. Timpul de preparare depinde de marimea pestelui.

Comments are closed.

Tag Cloud