To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Piept de pui in sos curry

Posted on octombrie 9, 2016 | in Fel principal | by

Piept de pui in sos curry

Piept de pui in sos curry

Piept de pui in sos curry

Ingrediente:
2 buc. piept pui taiat cubulete
1 conserva lapte cocos (420 g)
2 cani supa pui
1 ceapa tocata marunt
4 catei usturoi tocati marunt
2 cm ghimbir dat pe razatoare
1 lingurita garam masala
1 lingurita curry
1 lingurita turmenic
½ lingurita chilli
1 lingura pasta de rosii
Sucul de la ½ lamaie
2 linguri ulei
Servire: orez cu bob lung, ardei iute rosu, patrunjel verde tocat grosier si felii de lime
Mod de lucru:
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca (eu am folosit Wok) la foc mediu, adaugati ceapa, usturoiul si ghimbirul si sotati aprox. 1 min. Adaugati carnea de pui si condimentele uscate si lasati pana carnea se rumeneste usor pe toate partile, apoi adaugati pasta de rosii si supa de pui. Lasati la fiert aprox. 10 minute la foc mediu, apoi adaugati laptele de cocos si mai lasati la fiert pana puiul e gatit si amestecul devine „lipicios” – aprox 10-15 min la foc mic. Gustati si mai adaugati condimente daca considerati necesar. Opriti focul si adaugati sucul de lamaie.
Serviti cu orez fiert, felii de lime si garnist cu frunze de patrunjel verde si felii de ardei iute rosu.

Comments are closed.

Tag Cloud