To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Pizza cu blat de conopida

Posted on august 9, 2012 | in Fel principal | by

Pizza cu blat de conopida

Cantitati pentru 1 blat

Ingrediente:

4 căni “orez” de conopidă fiartă şi strecurată (1 conopidă mare)
1 ou bătut
1/3 cană brânză capră (chevre) sau caşcaval (100 g)
1 linguriţă oregano uscat
puţină sare
puţin praf de usturoi

Mod de preparare:

Preincălziţi cuptorul la 200°C, şi apoi apucaţi-vă de blat (crustă).

Pasul 1: Începeţi să faceţi “orezul” de conopidă.

Pur si simplu puneti conopida crudă ruptă bucheţele în robot până ce obtineţi o textură asemănătoare orezului.

Pasul 2: Fierbeţi şi strecuraţi “orezul”

Umpleţi o oala cu apă (aproximativ 3 cm din inaltimea oalei) si aduceţi-o la fierbere.
Adăugaţi orezul de conopidă şi acoperiţi. Lăsaţi la fiert aprox. 4-5 minute.
Strecuraţi prin sită. Apoi transferaţi orezul intr-un prosop curat de bucatarie şi strecuraţi bine tot excesul de apă

Pasul 3: Aluatul

Intr-un bol amestecaţi bine orezul strecurat, oul bătut, brânza / caşcavalul şi condimentele. Nu v-a arăta ca un blat adevărat de pizza dar va fi ok.
Puneţi apoi amestecul intr-o tavă cu hartie de copt. Neapărat trebuie să aveţi hârtie de copt.
Formaţi cu mâna blatul in tavă; trebuie să aibă aproximativ 1 cm grosime. Puteţi face marginile mai inalte daca doriti.

Pasul 4: Coacerea!

Coaceţi pentru 35-40 minute la 200°C
Crusta trebuie să fie tare, si să aibă o culoare aurie cand este gata
Pasul 5: Pregatiti topingul!

Acuma este timpul sa adaugati tot ceea ce va place: sos, mozzarella, si alte topinguri.
In acest caz s-a folosit sos de rosii, ciuperci şi mozzarella de capra.
Recomand sa faceţi porţie dublă de blat/crustă, una pentru acum şi una pentru mai târziu. Se poate infolia si congela.
Dupa ce puneţi topingul deasupra se da din nou la cuptor 200°C si se lasa 5-10 minute doar pana cand branza s-a topit.
Feliati si serviti imediat.

Pofta buna!

Comments are closed.

Tag Cloud