To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Pizza cu blat de orez

Posted on martie 20, 2013 | in Fel principal, Paine/Aluaturi | by

Pizza cu blat de orez

Pizza cu blat de orez

Ingrediente pentru o pizza de aprox. 30 cm

Blat

2 1/2 cani orez fiert
1/4 cana cascaval ras
1 ou batut
1 lingura unt topit

Topping
1 conserva ciuperci
2 oua fierte
Cascaval ras

Sos:
1 ceapa tocata marunt
1 lingura ulei
2 liguri pasta tomate
¼ cana apa
sare, piper
½ lingurita cimbru uscat
1 ardei iute murat
1 lingurita faina
1-2 linguri smantana

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200 °C.
Amestecati bine toate ingredientele pentru blat si cu o lingura intindeti amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti aprox. 15 minute sau pana incepe sa se rumeneasca.

Pentru sos, caliti ceapa intr-o lingura de ulei, apoi adaugati ardeiul iute taiat rondele, pasta de rosii, apa si cimbrul. Lasati sa fiarba putin, asezonati cu sare si piper dupa gust.
Intr-un bol amestecati smantana cu faina si adaugati-le la sos. Mai lasati pana incepe sa se ingroase, apoi opriti focul.

Asamblare: peste blatul precopt adaugati ciupercile scurse de lichid, ouale taiate rondele si cascavalul ras. Peste adagati sosul si mai dati la cuptor aprox. 8-10 minute.

 

blat

 

Pizza cu blat de orez

 

Comments are closed.

Tag Cloud