To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Pizza vegetariana fara gluten

Posted on martie 4, 2013 | in Fel principal, Paine/Aluaturi | by

Pizza vegetariana fara gluten

Pizza vegetariana fara gluten
Inainte de a va apuca de gatit incingeti tava (pe care doriti sa coaceti) in cuptor la temperatura maxima.

Topping:
Ingrediente:
1/2 ceapa alba taiata felii
1/2 ardei gras taiat felii
4-5 ciuperci champignon taiate felii
1/4 cana porumb
masline negre
busuioc uscat
mozzarella

Ceapa si ardeiul se soteaza intr-o lingura de ulei de masline.

Sos:
Ingrediente:
1conserva sos de rosii (sau rosii proaspete coapte si pasate)
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita busuioc uscat
¼ lingurita fulgi de chilli
sare, piper
2-3 catei de usturoi dati pe razatoare
1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:
Caliti usturoiul in ulei de masline, aproximativ un minut. Adaugati busuiocul, cimbrul, sosul de rosii, fulgii de chilli, sare si piper dupa gust. Lasati la fiert, la foc mic 10 minute

Crusta:
Ingrediente:
1 plic drojdie uscata
1 cana apa calda
1 cana faina amarant
1 1/4 cana faina de hrisca
2 linguri in macinat
1 lingurita sare
1/2 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita busuioc uscat
¼ lingurita fulgi de chilli
1 lingura sirop agave
1 lingurita otet de mere

Mod de preparare:
Intr-un bol mic, dizolvati drojdia in apa calda.
Intr-un alt bol amestecati faina, inul macinat, sare, oregano, busuioc si fulgii de ardei. Faceti o gaura in mijloc si adaugati amestecul de drojdie, siropul de agave si otetul. Amestecati si framantati pana se incorporeaza toata faina. Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit.
Impartiti aluatul in 2 parti egale. Intindeti aluatul in tava tapetata cu putina faina.
Precoaceti aluatul pentru 60-90 secunde.

Ungeti aluatul precopt cu sos de rosii, adaugati apoi ciupercile, porumbul, ceapa, ardeiul, maslinele, busuiocul si presarati mozzarella. Dati la cuptor pentru inca aproximativ 10 minute.

Pizza_Vegetariana_Fara_Gluten

 

Comments are closed.

Tag Cloud