To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Plăcintă cu dovleac

Posted on septembrie 26, 2012 | in Desert | by

Plăcintă cu dovleac

Ingrediente:

Pentru aluat:
2 căni făină
1 ou
1 lingură de zahăr
puțină sare
1 lingură miere
1 lingură oțet de mere
2 linguri de ulei
1 cană apă călduță

Umplutura:
1 bucată de dovleac
2 cești zahăr
150 g nuci (sau dupa gust)
1 lingură scorțișoară

Pentru uns aluatul:
1 ou batut
Mod de preparare:
Mai întâi frământam aluatul, până se desprinde de pe degete. Îl lasam să se odihnească până pregatim umplutura.
Nucile se fierb in vin (cat sa acopere nucile) cu zahar (dupa gust) si scortisoara (1 lingurita). Apoi se strecoara si se maruntesc.
Dovleacul, dat prin răzătoare se amesteca cu zahărul și scorțișoara, si se pune la calit aproximativ 15 minute (fără apă sau ulei). Se ia de pe foc si se amesteca cu nuca maruntita.
Aluatul se intinde în foi subțiri. Pe jumătate din suprafața foilor se pune umplutură de dovleac și nuci, apoi se ruleaza. Se cresteaza sulurile, se ung cu ou batut si se dau la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute la 170°C.
Cand e gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Comments are closed.

Tag Cloud