To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Placinta Dovleac

Posted on august 9, 2012 | in Desert | by

Placinta Dovleac

Ingrediente:
100 g faina
100 g nuci macinate
Sare
40 g zahar
80 g unt
3 oua
500 g pulpa de dovleac
200 g lapte
1 plic praf de budinca de vanilie
1 lingurita coaja rasa de portocala
1 galbenus

Mod de preparare:
Se framanta un aluat din faina, nuci, sare, zahar, unt si 1 ou; se infasoara in folie si se da la rece 30 min. Se inabuse dovleacul in 6 linguri apa. Intr-o forma unsa se aseaza foaia de aluat si deasupra o hartie de copt cu boabe de fasole; se coace 15 min. la 200°C. Se scoate; se reduce focul la 175°C.
Se paseaza dovleacul si se inglobeaza lapte, praf de budinca, coaja de portocala, 2 oua si galbenusul. Se scoate foaia cu boabe si dovleacul se aseaza pe blat. Se coace 50 min. Se racoreste, se scoate din forma, se pudreaza cu zahar si se presara jeleuri (de preferinta in forma de liliac). Eu am folosit jumatati de nuca.

Pofta buna!

Comments are closed.

Tag Cloud